Rundt 200 offshorearbeidere på norske installasjoner kan gå ut i streik fra og med midnatt onsdag, dersom partene lønnsforhandlingsprosessen ikke kommer til enighet.

Det skriver Upstream som igjen siterer fagforeningen Industri Energi.

Streiken kan påvirke to av de største produksjonsplattformene Heidrun og Gullfaks B, og de tre boreriggene «West Phoenxi», «Transocean Searcher» og «Songa Trym».

Ifølge Industri Energis talsmann Arild Theimann vil ikke streiken påvirke olje- og gassproduksjonen i det korte løpet. Men streiken kan ha en langtidseffekt dersom boring blir utsatt.

Meklingsprosessen starter mandag, etter at forhandlingene mellom fagforeninger og Norsk Rederiforbund ikke klarte å komme til enighet, skriver Upstream.

– Industri Energi er trøtte og slitne av at noen av selskapene har misbrukt systemet.Vi kunne ikke akseptere redernes mangel på respekt for de prinsippene knyttet til individuell avlønning for ledene personell. Dette var blant annet årsaken til at vi ikke kunne akseptere redernes siste tilbud, skriver Industri Energi i en uttalelse.

Theiman opplyser at diskusjonene dreier seg om visse arbeidere som ikke har blitt gitt den lønnsøkningen som tidligere ble forhandlet fram.

– De fleste av de påvirkede er i cateringbransjen, sier Theiman.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR