Det norske har tildelt Sevan Marine en studiekontrakt for å undersøke mulighetene for å bruke selskapets runde FPSO på Frøy-feltet. Sevans enhet skal i tilfellet erstatte den opprinnelig planlagte Teekay-plattformen.

SYLINDER: Sevan er kjent for sine bøtteformede
FPSO-er. (Ill: SEVAN)

I utgangspunktet hadde feltpartnerne Det norske og Premier en kontrakt med Teekay Petrojarl om leie av en oppjekkbar produksjonsplattform til feltet. I utgangspunktet skulle den leies for 12 år, med mulighet for utvidelser. Etter finanskrisen har dog Teekay Petrojarl mistet finansieringen for enheten, og det er trolig årsaken til at Det norske og Premier Oil nå setter Sevan i gang med å utrede muligheter på feltet.

Det har også blitt innledet et samarbeid mellom Total, StatoilHydro og Det norske om å se på løsninger for å utvikle et større feltsenter i Frøy-området.

– Studien skal se på mulighetene for å koble en sylinderformet Sevan-FPSO til en ubemannet brønnhodeplattform med bro. Dette konseptet vil gi tørre brønnhoder på en ubemannet brønnhodeplattform, og gjøre at man slipper helikoptertransport for å frakte personell fra FPSO-en til brønnhodeplattformen, skriver Sevan i en børsmelding.

Studien skal utføres i løpet av året.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR