Safe har varslet plassfratredelse for 79 medlemmer i forbindelse med meklingen mellom SAFE og Norges Rederiforbund. Streikeuttaket gjelder SAFE-medlemmer på riggene ” Rowan Viking” og ”Rowan Gorilla” som er ansatt i Rowan Norway Ltd. og forpleiningsselskapet Sodexo. Dette melder SAFE på sine nettsider

– Vi ønsker selvsagt at meklingen skal føre fram, slik at en konflikt kan unngås. Det forsiktige, første streikeuttaket gjenspeiler også dette. Men dersom Norges Rederiforbund opprettholder sine massive angrep på tariffavtalen vår, og det blir streik, har vi fire dagers varslingsfrist før vi kan utvide streiken til flere selskaper og installasjoner, sier tariffansvarlig og 1. nestleder i SAFE, Roy Aleksandersen.

Meklingen mellom SAFE og Norges Rederiforbund startet hos Riksmekleren i formiddag. Meklingsfristen utløper ved midnatt tirsdag 21. juni. Sorenskriver Geir Engebretsen ved Oslo tingrett er oppnevnt som mekler. – Vi går inn i meklingen med mål om å finne en løsning, og vil være konstruktive. Men det betinger at arbeidsgiverne kommer med tilbud som sikrer at våre medlemmer opprettholder sin reallønn, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Forbundsleder i Safe Hilde Marie Rysst med  og mekler Sorenskriver Geir Engebretesen
Forbundsleder i Safe Hilde Marie Rysst med og mekler Sorenskriver Geir Engebretesen

SAFEs posisjon ved meklingsstart er et generelt tillegg i tråd med frontfagoppgjøret, etterslep, indeksregulering av tekniske tillegg, fortrinnsrett til ny ansettelse i to år, og utvidet dekning for tap av helsesertifikat til 10G til oppnådd pensjonsalder.

Ellers krever SAFE at gjeldende tariffavtale videreføres uten endringer.

SAFE har i forbindelse med meklingen varslet plassoppsigelse for 2456 medlemmer på avtalen, og senere varslet plassfratredelse for 79 medlemmer på riggene ” Rowan Viking” og ”Rowan Gorilla” som er ansatt i Rowan Norway Ltd. og forpleiningsselskapet Sodexo.

Blir det ikke enighet i meklingen vil disse være i streik fra midnatt tirsdag 21.juni.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelØvelse olje på vann – test av avbrenning av olje på vann
Neste artikkelKontrakt til «Skandi Niterói»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR