Da Statoil gjorde funn i D-strukturen ved Grane I 2014, ble en hurtigutbygging mot Grane-plattformen raskt identifisert som en mulig utbyggingsløsning.

Prosjektet har nå fått navnet Grand, men drøye to år etter funn ligger prosjektet fortsatt på tegnebrettet. Men myndighetene ivrer for fortgang.

Ifølge offentlige postlister har Oljedirektoratet hatt minst tre møter med operatør Statoil og medeier  ExxonMobil om fremdriften i prosjektet det siste halve året.

– Vi vil bruke 2017 og 2018 på å holde framdrift i prosjektet. Arbeidet er i en tidlig fase fortsatt, så det blir sentralt å se hvordan en best jobber med løsninger for utvikle oljeressursene i området, sier informasjonssjef Morten Eek i Statoil til petro.no.

Kort avstand til ExxonMobils Balder og Ringhorne gjør også at en subseatilknytning til et av disse feltene vil kunne være en alternativ utbyggingsløsning.

– Ressursene berører ulike lisenser, og vi holder flere muligheter åpne når vi i løpet av våren tar prosjektet videre i modningsfase, sier Eek. 

Ved funn ble D-structure anslått å inneholde mellom 30 og 80 millioner fat oljeekvivalenter.

Forrige artikkel– HitecVision og Point forhandler om kjøp av ExxonMobil-felt
Neste artikkelSeks riggkontrakter som starter i år

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR