Aker BP er i gang med boring av to nye brønner på Tambar. I tillegg skal det installeres gassløft i tre eksisterende brønner. Til sammen er brønnene og gassløft forventet å føre til en betydelig økning i produksjonen.

Det er Maersk Interceptor som gjennomfører boringen. De nye brønnene er planlagt i nordlige og sørlige deler av feltet, og har potensiale til å øke feltets reserver, skriver medeier Faroe Petroleum i en pressemelding.

– Dette viser at vi sammen med dyktige operatører og partnere evner å skape verdi og realisere oppsidepotensial i porteføljen vår, sier Helge Hammer, sjef for Faroe Petroleum Norge.

Tambars levetid forventes forlenget med inntil 10 år.

-Vi er svært fornøyd med å være i gang med Tambar-prosjektet. Vi håper å ha de to nye brønnene i produksjon før utgangen av første kvartal fortsetter Hammer.

Tambar og Tambar Øst er satellitter som ligger omkring 16 kilometer sørøst for Ula i Nordsjøen. Tambar er utviklet med en ubemannet plattform med tilknytning til Ula-plattformen. Det er i dag tre produksjonsbrønner i Tambar, og én i Tambar Øst. AkerBP er operatør, med Faroe Petroleum (45 %) som partner i lisensen.

-Beslutningen om å gjennomføre programmet ble tatt i April i år, og jeg er imponert over hvor raskt Aker BP, som operatør, har klart å komme i gang med boring og gjennomføring av prosjektet, avslutter Hammer.

Forrige artikkelIK-Norway og Resato blir partnere
Neste artikkelBideford Dolphin går snart inn i Djupavika

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR