Det er i ferd med å lysne i riggmarkedet. Statoil sparker nå igang jakten på ytterligere to rigger.

Stor Snorre-jobb
Fra før er det kjent at de skal ha en rigg til boring av 22 brønner på Snorre Expansion-prosjektet. I tillegg kan det bli enda mer, på dette prosjektet.

Oppstart på jobben er 3.kvartal 2019 og man kan forvente en varighet på tre til fire år. Kontrakten avhenger av at det blir tatt en investeringsbeslutning og innlevering av PUD på Snorre expansion.

Dette er ventet å skje i desember i år.

Riggkontrakten ventes å bli tildelt på samme tid.

To nye rammeavtaler
I dag kan Statoil også bekrefte at de er ute med anbud for to rammeavtaler på norsk sokkel.

– Vi undersøker tilgjengeligheten for rigger som dekker våre behov i Barentshavet, både på dypt og grunt vann, opplyser pressetalsmann Eskil Eriksen til petro.no.

Han opplyser at arbeidsoppgavene vil være både leting, feltnær boring og til kommende prosjekter – altså andre steder enn i nord også.

– Endelig arbeidsomfang og aktuelle lisenser er ikke endelig fastlagt enda.

Ifølge Eriksen vil oppstartsperioden for rammeavtalene være mellom 1. oktober 2018-1.mars 2019 og 1.april 2018-1.mars 2019.

Ifølge petro.no sin riggoversikt vil det være 19 ledige rigger for disse kontraktene. Langt fra alle vil være aktuelle kandidater til å kunne bore på vinterstid i Barentshavet.


Alt om vedlikehold, reaktivering og vinterisering av rigger på éndagskonferansen Petrolive: Riggvedlikehold 3. oktober i Bergen.

Se program og meld deg på her!

Forrige artikkelWest Elara skal bore 160 dager på Valemon
Neste artikkelHer aksjonerer Greenpeace mot Korpfjell-boringen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR