Hydrawells metode og teknologi har vært en gamechanger innen plugging, og det norske selskapet har allerede plugget 216 brønner for 15 ulike oljeselskaper på verdensbasis.

Nå tar de teknologien sin ett steg videre og vil plugge uten bruk av rigg.

– Leie av rigg er den klart største utgiften når det kommer til plugging av brønner. Derfor er potensialet for å spare tid og penger stort ved å bruke kveilerør og wireline eller e-line, sier teknologidirektør Morten Myhre i Hydrawell til petro.no.

Skyter hull i rørene
Enkelt forklart; Hydrawell har utviklet et verktøy som gjør at man skyter hull i foringsrøret, spyler hullene rene og fyller alt med sement. På denne måten oppnår man «stein-til-stein»-barriere, som er fundamentet i myndighetens krav til brønnplugging.

I dag må oljeselskapene ofte oppgradere boreenheten på riggene sine, eller leie en oppjekkbar rigg som kobler seg opp mot produksjonsplattformen for å få gjennomført pluggeoperasjoner.

Grunnen til at Hydrawell nå kan lansere et riggfritt alternativ, er at det kan skytes hull i to rør og på denne måten stenge nødvendige ringrom i brønnen uten å fjerne kilometer med fôringsrør.

Slipper å trekke ut fôringsrør
Alternativet til Hydrawell sin teknologi er å trekke ut fôringsrøret, for så å plassere barrieren for evig fremtid. Det tar mye lenger tid og genererer flere tonn stålavfall som må transporteres og behandles i etterkant.

– Vår løsning vil redusere kostnadene og påvirkningen på miljøet ytterligere ettersom man fjerner behov for tungløftfartøy, transport av materiell til land, demolering og resirkulering av det som må trekkes ut av brønnen, sier Myhre.

– Hva trenger dere for å få teknologien ut i markedet?
– Ganske enkelt; et entusiastisk operatørselskap. Det er stort sett hemmeligheten bak all vellykket teknologiutvikling. Vi er i dialog med ulike operatørselskaper, både i Norge og globalt, og håper å lande en avtale innen utgangen av året, sier Myhre.

Les også: – Vi leder kappløpet om å ha den beste pluggeteknologien i verden

Forrige artikkelOljeprisen bikket over 60 dollar fatet
Neste artikkelNy kontrakt til gammel rigg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR