Wellesley Petroleum har store ambisjoner for sin letevirksomhet på norsk sokkel. Selskapet har allerede deltatt som partner i tre brønner og vært med på ett kommersielt funn, Engies Cara.

Men laber vilje til å lete hos mange av de andre oljeselskapene på norsk sokkel gjorde at Wellesley så det som en nødvendighet å bli operatør.

– Vi er bekymret for at det letes for lite nær eksisterende infrastruktur. Og vi så det som nødvendig å bli operatør for å få boret de brønnene vi ønsker å bore, sier konsernsjef Chris Elliott til petro.no.

Borer med Deepsea Bergen
Nå har de booket rigg, Deepsea Bergen, og er klar for å bore sin første egenopererte brønn, Goanna i lisens 881 på Tampen i Nordsjøen

– Det er et prospekt som vi har stor tro på. Vi ser et potensial på mellom 30 og 50 millioner fat, og dersom det blir et funn, er det muligheter for å knytte det til nærliggende infrastruktur, sier Callum Smyth, som leder selskapets virksomhet på norsk sokkel.

Wellesley Petroleum har bygget et team som hovedsakelig består av fagfolk som bidro til to av norsk sokkels største letesuksesser, Revus og Agora, som ble kjøpt opp av henholdsvis Wintershall for 5 milliarder kroner og Cairn Energy for 2,6 milliarder kroner.

Fikk 2 milliarder å lete for
Det er det britiske investeringsselskapet Bluewater Energy som har stilt rundt 2 milliarder kroner til disposisjon for Wellesley Petroleums aktivitet i Norge.

Nå håper både ledelsen og eierne at suksessen kan gjentas.

– Vi er bekymret for at det letes for lite i modne områder på norsk sokkel, og vi ønsker å gjøre vårt for å motvirke denne utviklingen. Derfor vil vi trolig være ett av de mest aktive leteselskapene de neste årene. Strategien til selskapet – å finne og modne frem egne prospekter – er langsiktig og står fast selv om oljeprisen har falt betydelig siden oppstarten, sier Elliott.

– Det er flere nye selskaper på vei inn på sokkelen. Hvordan vurderer Wellesley konkurransesituasjonen?
– Vårt inntrykk er at de fleste nye selskapene primært ser på muligheter innen utbygging og produksjon, ikke leting. For oss er det en fordel at det er flere potensielle kjøpere for våre fremtidige funn.

– For dere ønsker primært å lete for å selge?
– Vi kan være med på noe utbygging og produksjon, men hovedplanen er å selge eventuelle funn, ja. Per i dag har vi ikke organisasjon til å bygge ut et funn som operatør.

Forrige artikkelSuper-rask millionavtale for Sotra Anchor & Chain
Neste artikkelBer Statoil og Aker BP samkjøre ny utbygging i Nordsjøen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR