Statoil er operatør for oljefeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen, 155 kilometer vest for Karmøy i Rogaland.

Første byggetrinn i utbyggingen omfatter et feltsenter med fire bunnfaste innretninger for innkvartering, prosessering, boring og stigerør. De fire innretningene er forbundet med broer.

Johan Sverdrup skal drives med kraft fra land fra oppstart i 2019.

Petroleumstilsynet (Ptil) førte 2. og 3. mai i år tilsyn med detaljprosjekteringen av stigerør og lederør på stigerørsinnretningen (RP).

Ifølge Ptil var formålet med tilsynet å følge opp Statoils oppfølging av leverandører, og å se til at prosjektet blir planlagt og gjennomført i samsvar med regelverkskrav og anerkjente normer.

Det ble ikke funnet avvik i dette tilsynet, men det ble påvist to forbedringspunkt knyttet til intern avviksbehandling og til verifikasjonsaktiviteter.

Ifølge tilsynsrapporten var det mangelfull formell behandling av endring i design.

– Det er mangler knyttet til formelle endringsprosesser hos operatør der man også skal vurdere konsekvenser ved endringer utover at det er teknisk gjennomførbart, heter det i rapporten.

Det andre forbedringspunktet gjaldt vurdering av behov for verifikasjon av endringer.

Forrige artikkel«Safe Zephyrus» til Ivar Aasen
Neste artikkelBemanningsbehovet i oljebransjen er økende

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR