NANO-teknologi – en gavepakke til industrien

Aktuell : Autek befinner seg i elitedivisjonen som leverandør og produsent prosessinstrumenter til industrien. Selskapet har høyt fokus og motivasjon på utvikling av produkter og tjenester innen segmentene trykk, temperatur og flow. Autek lanserer nå siste teknologi og utvikling innen Pre-Isolerte rør (Heat-Trace Tubing og Piping) med revolusjonerende NANO ISOLASJON.

Nano-Tekonologien som benyttes er godkjent bl.a gjennom Norsok og benyttes på norsk kontinentalsokkel.

Teknologien er en sterk bidragsyter til forbedring og innovasjon innen segmenter «Vinterisering» og temperatur kontroll av rørledninger. Et banebrytende fremtidsrettet produkt, som reflekterer Autek`s visjoner for bransjen.

Aerogel – verdens letteste material i fast form. 99,98 % luft

Teknologi med «Kinder-egg»-effekt!

Helge Larsen, Avd. leder Autek Vest

Vi møter Helge Larsen (Avd. leder Autek Vest) i deres lokaler på Tananger – og merker her sterkt engasjement og stor entusiasme for å fremme Nanoteknologi til industrien.

– Jeg har vært så heldig å få samarbeide med Dekoron Unitherm (produsent av Pre-Isolerte rør) siden 2001, og således også fått tatt del i utvikling av produktene som her produseres. Da tilbudet kom med etablering av ny avdeling for Autek Vest var det et gjensidig ønske at vi fortsatte det gode samarbeidet, sier Larsen.

– Her har vi fått være med på utviklingen av produkter som til de grader bidrar til å øke sikkerhet, forenkler arbeid, gir vekt reduksjon og som en helhetlig pakke gir kostnadsreduksjon. Man kan kalle det et ”kinder-egg” – nesten for godt til å være sant oppsummerer han – og fortsetter:

– Vi snakker her om en produktgruppe som «har stått stille» rent teknologisk siden begynnelsen av 1960 årene. Dvs. en har benyttet glassfiber isolasjon som for øvrig også vår produsent leverer. Teknologien er da også langt fra så sikker som Nano Teknologien vi nå tilbyr. Vi snakker her om en revolusjonerende utvikling, blir vi fortalt.

Vannfrastøtende Isolasjon!
Ekstrem isoleringsevne – varme.
Ekstrem isoleringsevne – kulde


Fordeler og forbedring ut av en annen verden!

– Vi snakker om et produkt som kan skilte med fordeler som:

  • 5 til 8 ganger bedre isolering enn noe annen tilgjengelig isolasjons material.
  • Ekstremt god isoleringsevne – både på kalde og varme applikasjoner
  • Trekker ikke vann (frastøter). Eliminerer fare for CUI/KUI (Korrosjon under Isolasjon)
  • Reduserer behov for isolasjon betraktelig (minimal OD)
  • Reduserer vekt
  • Forenkler montasje, bygge mål, bøyeradius etc.

 Når en da tar med at vi i dag har utviklet konseptet til å omfatte pre-isolerte rør fra 1/8” til 8” viser det et omfang og bredde ingen andre kan tilby sier Larsen, og avslutter:

– Når en ser de teknologiske fordeler og konsept vi her fremmer, ja da blir valget enkelt! Produktserien har jo alle elementer av forbedring industrien søker.

– Det at teknologien er plukket opp fra NASA, gir oss en ekstra trygghet. Når den har vært gjennom de krav og sikkerhet som settes innen romfartsbransjen, har vi en god plattform også for vår egen industri.

NanoTrace og NanoFlex – nye merkenavn innen Pre-Isolert rør.

 

Autek leverer pre-isolerte rør med Nano-Isolasjon. Illustrasjon viser tradisjonell isolering til venstre (hvit) – mens Nano-isolering er illustrert til høyre.

Illustrasjon av NanoFlex – Fleksibel løsning med kanalgjennomføring for selvregulerende heating kabel.

 

 

– Både Autek og Dekoron Unitherm har innovativt tankesett og fremtoning, fortsetter han. For oss er det viktig at vi til enhver tid følger med i utviklingen og da kan tilby markedet med produkter og tjenester alle kan tjene på.

Når vi nå kan skilte med en produktserie som til de grader bidrar til en forbedring av en slik kaliber fortjener det sin plass innen merkevarebygging. Derfor er serien innen dette segment døpt NanoTrace og NanoFlex.

– En kan like godt notere dette først som sist, smiler Larsen.

NanoTrace betegner serien med Heat-Trace Tubing produkt mens NanoFlex er en videreutvikling av produktet med en unik løsning for fleksibilitet av alle dimensjoner. Dette gir uvurderlig fordeler og løsninger for enkel logistikk og montasje av installasjoner.

– Kostbesparelser her er også ut av en annen verden – ivrer Larsen.

– Vi ønsker selvsagt alle velkommen til å kontakte oss for mer informasjon – da vi brenner for å kunne bidra med et fantastisk konsept som virkelig er i tiden på alle områder. Fantastisk og veldig motiverende å kunne bidra med produkter som til de grader setter «footprints» i markedet, avslutter han entusiastisk.

Naturligvis er det er mange fordeler og bruksområder rundt disse produktene som det blir utfordrende å få med seg i en kort reportasje. Vi kan ikke annet enn å henstille om å ta kontakt med Autek for sikker og god behandling av alle spørsmål som måtte ønskes besvart.

Typisk applikasjon med Pre-isolert instrument rør. Autek leverer her komplette løsninger med ferdig installert instrumenter og rør.

Spennende med selskaper som tenker nytt, innovativt, og bidrar til å forbedre industrien i sin helhet. Tommel opp for en spennende teknologi, og banebrytende produkter.

Kontakt :

Helge Larsen
Manager Autek Vest Dept. / Business Development Director.
Direct:   +47 4788 2027
E-Mail:    hl@autek.no
Web:      www.autek.no

Følg Autek på Linkedin:

https://www.linkedin.com/company/1381267/

LES MER : AUTEK NANOTRACE

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR