Gary L. Martin, direktør for partnerskap ved NASAs Ames Research Center i Silicon Valley, og Michael Furlong, seniorforsker ved Stinger Ghaffarian Technologies i NASA Ames Intelligent Robotics Group (IRG), skal tale på ONS Technical Sessions og ONS Centre Court.

– Det er en stor glede og en ære for oss at NASA, selve manifestasjonen av begrepet «high tech», skal tale på våre Technical Sessions, sier Leif Johan Sevland, president og CEO i Offshore Northern Seas (ONS).

Tirsdag 30. august skal Martin og Furlong være innledere og presentere NASAs prestasjoner og visjoner på ONS’ tekniske økter, mer spesifikt på Session 1: «Technological quantum leaps: how technology changed industries» og på Session 5: «Technological quantum leaps in the oil- and gas industry».

– Felles interesser

– Vi er spente på å delta på ONS 2016. I økende grad finner vi felles interesser mellom romteknologi ment for å utforske månen og Mars, og teknologien vi trenger på jorda, slik som den som trengs for olje- og gassleting, ifølge Martin.

Martin og Furlong vil også være innledere på en spesialsesjon om forskning og utvikling på ONS Centre Court, på ettermiddagen 30. august.

– Vi er stolte og glade over at NASA har valgt å delta på hele to sesjoner på ONS Technical Sessions, sier Bjørn Tore Bjørsvik, prosjektleder for tekniske sesjoner i ONS, til Petro.no.

– På Session 1, ”Technological quantum leaps: how technology changed industries” skal Gary L. Martin, Director of Partnerships hos Ames Research Center, NASA, snakke om teknologiutvikling i organisasjonen under tittelen ”Apollo and Beyond.”

– Minst like spennende blir det på Session 5, «Technological quantum leaps in the oil- and gas industry», hvor Michael Furlong, Researcher for Intelligent Robotics Group hos Ames Research Center, NASA, skal snakke om teknologi for autonome boreoperasjoner i arktiske forhold under tittelen ”Intelligent Robotics & Exploration”. Her er det kanskje noe å lære for en industri som trekker stadig lengre nordover?, sier han.

– Våre tekniske sesjoner er lagt opp som en markedsplass, hvor konkrete problemstillinger adresseres, for så å la de som har de potensielle løsningene komme til orde, så her må leverandørene kjenne sin besøkelsestid, avslutter Bjørsvik.

 

Forrige artikkelOljeprisen stiger
Neste artikkelProsafe med flåteutnyttelse på 41 prosent

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR