NAV-direktør Sigrun Vågeng varsler tøffere krav til arbeidsledige, som må flytte på seg for å få jobb eller dagpenger, skriver NTB.

– De [arbeidsledige] må bli mer fleksible, og må finne seg i å jobbe hvor som helst i landet, kanskje til og med i utlandet, for å finne drømmejobben […], sa avdelingsdirektør for NAV Rogaland, Egil Tengs, til Petro.no tidligere i år.

Nylig kom tallene som viser 80.000 ledige og 14.400 på tiltak ved utgangen av oktober. Det er 11.700 flere enn for ett år siden og 3,5 prosent av arbeidsstyrken. Antallet helt ledige har økt med 2.000 bare den siste måneden, melder Dagens Næringsliv.

Les også: NAV: – Ingen særomstillinger for de permitterte i olja

NAV-direktøren: Ledigheten øker fra Agder til Trøndelag

NAV-direktør Sigrun Vågeng nyanserer nå bildet av økonomisk nedtur og økende arbeidsledighet i Norge:

– Det er på kysten fra Agder til Trøndelag at arbeidsledigheten øker. Andre steder er det jobber. For eksempel i Nord-Norge – og i Oppland som jeg nettopp besøkte, sier Vågeng til Dagens Næringsliv. Nå ønsker NAV-sjefen større mobilitet blant de ledige.

– Mye tradisjonell industri investerer, har glede av lav kronekurs og tilbyr jobber. Derfor har vi også sagt vi tror ledigheten snur i 2017, sier Vågeng.

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) er enig med NAV-sjefen.

– Jeg er svært glad for at hun følger opp signalene som er gitt om konsekvent og strengere praksis. Størst ledighetsøkning nå i oktober er det blant ingeniører og it-folk i kystfylkene. Men ni fylker har lavere ledighet. Det er behov for 6.000 ingeniører og ikt-folk. Bare til regjeringens tiltakspakke for satsing på vei og jernbane trengs 500 ingeniører, sier statsråden.

Les også: NAV anslår 10.000 flere ledige neste år

NAV: Over 36.000 oljejobber kuttes

Hold deg oppdatert på det som skjer i arbeidsmarkedet offshore:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkelTTS reduserer arbeidsstyrken
Neste artikkelIsland Offshore legger «Island Spirit» i vinteropplag

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR