Tidligere administrerende direktør i Marintek, Oddvar Aam vant NCEIs Offshorepris for 2013.,Aam fikk utmerkelsen for sitt arbeid med forretningsutvikling i Marintek, og for å ha bidratt til å utvikle det trønderske offshoremiljøet. Prisen ble delt ut av næringsklyngen NCE Instrumentation (Norwegian Center of Expertise Instrumentation) i Trondheim torsdag 16. januar.

– Jeg må bare takke alle jeg har jobbet med i Marintek og alle i NCEI. Jeg studerte på NTNU og har jobbet i Trondheim i hele min yrkesaktive karriere. Å motta denne prisen på tampen av karrieren fra miljøet mitt er veldig rørende, sa en beveget prisvinner.

Har skapt et ledende miljø

I juryens begrunnelse fremheves Aams innsats over lang tid med utviklingen av Marinetek til et ledende internasjonalt selskap. Aam var administrerende direktør i Marintek i perioden 1996 – 2008. I denne perioden ekspanderte Marintek og åpnet kontorer i Houston og i Rio de Janeiro. Siden 2008 har han jobbet som seniorrådgiver i samme selskap.

I begrunnelsen nevnes også Aams fremragende innsats som ambassadør for å få Ocean Space Center til Trondheim.

Et koblingspunkt
Juryen vektlegger også Aams engasjement for å være en aktiv kobler mellom offshoremiljøet i Trondheim og de sterke fagmiljøene på NTNU og SINTEF. På den måten har Aam bidratt til å utløse de synergieffektene som i dag ofte fremheves som den trønderske offshorenæringens sterkeste fortrinn.

Torbjørn Akersveen er daglig leder for næringsklyngen NCEI og mener prisvinneren er en av de sentral bidragsyterne i den voksende offshorenæringen i Trøndelag.

– Oddvar Aam er et aktivt koblingspunkt mellom miljøene her i byen og er flink til skape effekter av samarbeid. Samtidig er hans prestasjoner i Marintek ikke annet enn imponerende. Hans arbeid med å etablere Ocean Space Center i Trondheim kan bli avgjørende for regionens fremtid som Norges viktigste teknologileverandør, sier Akersveen.

En voksende næring
Den trønderske offshorenæringen er på vei opp og frem, og kan vise til en vekst på rundt 30 prosent i 2013. De 200 selskapene som leverer varer og tjenester til oljeselskapene har rundt 8000 ansatte og omsatte for rundt 18 milliarder i fjor.

Juryen bestod av Torbjørn Akersveen – daglig leder NCEI, May Britt Myhr – styreleder NCEI, Gunn Kari Hygen – Leder NCEI Offshore, og Stein Ivar Strøm – Innovasjon Norge.

Forrige artikkelSlik skal Maria bygges ut
Neste artikkelParat leverer kjeleanlegg til Polen-verft

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR