Norsk industriproduksjon falt med 1,7 prosent i tredje kvartal 2016, sammenlignet med andre kvartal. Fremdeles er det næringer knyttet til oljesektoren som bidrar mest til nedgangen, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Etter et betydeleg fall i august, ser vi nå en oppgang fra august til september, skriver SSB.

– Sesongjusterte tall viser en økning i industriproduksjonen på 2,2 prosent fra august til september 2016, etter en tydeleg nedgang fra juli til august. Flere næringer viser en vekst fra august til september, men de største bidragene til den samlede veksten i industrien kommer fra næringene maskinindustri, bygging av skip og oljeplattformer, samt data og elektrisk utstyrsindustri, heter det videre.

Ifølge SSB bidro næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk farmasøytisk industri og nærings-, drikkevare- og tobakksindustri til å dempe den samlede oppgangen på månedsbasis.

Norsk industriproduksjon falt imidlertid 1,7 prosent i fra andre til tredje kvartal. Fortsatt er det næringer knyttet til oljesektoren som bidrar mest til dette, med fall på 6,3 prosent i perioden, ifølge SSB.

Forrige artikkelRiggoppgangen fortsetter – oljeprisen stiger
Neste artikkelJordskjelv rammet oljeby

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR