Prisen på råolje, bensin og fyringsolje antas å falle kommende mandag etter at markedet nå har grunn til å tro at oljeindustrien ikke ble hardt rammet av orkanen Rita. Men de fleste analytikere tror likevel at oljeprisen vil stige igjen senere i uken.,
Den amerikanske oljeindustrien puster inntil videre lettet ut etter at det nå ser ut til at de viktigste raffineriene i Texas gikk klar av orkanen Rita.

«Worst case»- scenariet ble unngått ved at Rita, i tillegg til å svekke seg, dreide østover og ikke traff Houston.

– Det er grunn til å håpe at det ikke ble så ille som det kunne ha blitt, sier Peter Beutel i Cameron Hanover Inc til Bloomberg News.

Fortsatt er det mye raffineringskapasitet som vil ligge nede en tid fremover etter at den forrige orkanen påførte fire store raffinerier i omådet betydelige skader. I forkant av orkanen Rita var 56 % av oljeproduksjonen nede som følge av monsterorkanen Katrina. I påvente av Rita har praktisk talt all oljeproduksjon vært stengt ned de siste par dagene.

Fredag kveld falt prisen på råolje, bensin og fyringsolje på den merkantile børsen i New York.

– Markedet fungerer ikke særlig bra, – prisene faller når de burde stige. Med så mye raffineringskapasitet nede fra før, er det vanskelig å se hvordan situasjonen ikke skal skape problemer videre, sier analytikere til Bloomberg News.

I følge Bloomberg News mener 33 av 53 eksperter at fortsatt bekymring over ødeleggelser på plattformer og raffinerier i Mexicogulfen vil føre til at oljeprisene vil stige i kommende uke.

Forrige artikkelØkt sysselsetting, men også flere ledige
Neste artikkelBetydelige skader på raffineri i Texas

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR