Statoil leverer et justert driftsresultat på USD 857 millioner i første kvartal 2016, ned fra USD 2945 millioner i samme periode i fjor.

– Våre finansielle resultater ble påvirket av lave olje- og gasspriser i kvartalet, sier konsernsjef i Statoil ASA, Eldar Sætre.

– Vi leverte god drift på tvers av alle forretningsområder, høy produksjonseffektivitet og resultater i tråd med forventningene fra raffinering og handel med oljeprodukter. Guidingen for 2016 ligger fast.

Eldar Sætre, Statoil
Konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre. (Foto: Statoil)

– Bransjen står overfor utfordringer. Jeg er derfor glad for å se fremdrift i tråd med prioriteringene vi presenterte i februar. Vi har en tydelig plan for å øke effektiviteten og oppnå raskere og større kostnadsreduksjoner. Break-even for prosjektene våre forbedres radikalt, og vi er i rute for å redusere kostnadsnivået og derved påvirke faktorene vi kan kontrollere, sier Sætre.

Justert driftsresultat var USD 857 millioner i første kvartal, sammenlignet med USD 2945 millioner i samme periode i 2015. Nedgangen skyldtes betydelig lavere væske- og gasspriser, delvis motvirket av god drift og reduserte underliggende driftskostnader. Justert driftsresultat etter skatt var USD 122 millioner i første kvartal, en nedgang fra USD 902 millioner i samme periode i fjor.

Konsensusestimatet fra 26 analytikere, som Statoil har samlet inn, lå på USD 710 millioner i justert driftsresultat, med et netto tap på USD 40 millioner etter skatt. Dermed er resultatet for første kvartal bedre enn ventet.

Produksjonsvekst på 2 prosent

Statoil leverte en egenproduksjon på 2,054 millioner fat oljeekvivalenter (foe) per dag i første kvartal. Justert for salg av andeler var underliggende produksjonsvekst i kvartalet 2 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Produksjonen fra norsk sokkel økte med 2 prosent i første kvartal 2016 sammenlignet med fjoråret, justert for salg. Egenproduksjonen utenfor Norge var 734.000 foe per dag. Justert for transaksjoner er dette på nivå med første kvartal i fjor.

I første kvartal gjorde Statoil to mindre funn på norsk sokkel. Ved utgangen av mars hadde Statoil fullført syv brønner, mens boring pågikk i fire brønner. De justerte letekostnadene i kvartalet var USD 280 millioner, en nedgang fra USD 351 millioner i første kvartal 2015.

Kontantstrøm fra driften var USD 2 205 millioner i første kvartal, sammenlignet med USD 3 740 millioner i samme periode i fjor.

 

Forrige artikkelITF: Rydd opp i problemene rundt flerbruksfartøy
Neste artikkelScana Industrier blir Incus Investor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR