Statkraft leverte i årets andre kvartal et svakere resultat enn i tilsvarende kvartal i fjor. Mindre strømproduksjon og lavere strømpriser er noen av årsakene.,NTB

Kvartalsresultatet fra Statkraft viser et resultat før skatt på 655 millioner kroner, sammenlignet med 2.540 millioner kroner i andre kvartal 2006. Driftsresultatet endte på 625 millioner kroner, ned fra 2.357 millioner kroner, og driftsinntektene ble på 2.906 millioner kroner, ned 18 prosent i forhold til fjorårets andre kvartal.

– Til tross for et kraftig fall i spotprisen og lavere produksjon oppnår konsernet et tilfredsstillende halvårsresultat. Dette skyldes i første rekke god finansiell handel på kraftbørsene i Norden og Europa og god drift, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i en pressemelding.

Statkrafts produksjon ble på 19,2 TWh i første halvår i år, en nedgang på 28 prosent sammenlignet med første halvår i 2006. Samtidig falt den gjennomsnittlige spotprisen med 15,6 øre/kWh til 20 øre/kWh, en nedgang på 44 prosent.

Årsaken til de lavere strømprisene både i Norge og på det nordiske markedet er en kombinasjon av mer nedbør enn normalt og lavere strømforbruk som følge av relativt varmt vær.

Det totale kraftforbruket i Norden var 5,8 TWh lavere i første halvår i år enn i samme periode i fjor. Dette utgjør en nedgang på 2,8 prosent. I Norge sank forbruket med 2,4 prosent.

Forrige artikkelGerhardsen tar betalt for lobbyråd
Neste artikkelAker Kværner leverer boreutstyr til Kina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR