Aqualis fikk et resultat før skatt på minus 3,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, mot 3,4 millioner kroner i samme periode året før.,Det kommer frem i selskapets rapport for fjerde kvartal 2013.

Driftsinntekter var på 14,5 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 49,8 millioner kroner i 2012. Resultat før renter og skatt (EBIT) var negativt; minus 4,3 millioner kroner.

– Selskapets overgang til å bli en offshore marine- og engineeringbedrift er fullført, skriver selskapet i rapporten.

– Endring for selskapet
– Fjerde kvartal handlet først og fremst om endring i strategisk retning for selskapet. Vi kjøpte Aqualis Offshore i november, og senere omprofilert fra Clavis Pharma ASA til Aqualis ASA. Størstedelen av konsernets fremtidige virksomhet vil forholde seg til Aqualis Offshore, som er i sterk vekst, sier Gunnar Manum, konstituert konsernsjef i Aqualis ASA.

På mindre enn ni måneder, har Aqualis Offshore etablert 10 kontorer i flere av verdens olje- og gassregioner, og sysselsetter mer enn 80 personer.

Selskapet hadde et tap på -3,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, ned fra et positivt resultat på 3,4 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

– Fjerde kvartal handlet også om å styrke selskapets balanse for å legge til rette for ambisiøse vekstplaner. Vi fullførte en fortrinnsrettsemisjon og emisjon i fjerde kvartal, og hevet ytterligere 28 millioner kroner gjennom en rettet emisjon i februar i år, sier Manum .

Aqualis ASA hadde en samlet netto kontantstrøm på 28,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, etter at nettoprovenyet fra fortrinnsrettsemisjonen og ansatteemisjon på 59,2 millioner kroner. Kontantstrømmen i samme kvartal året før var negativ med 37,8 millioner kroner.

Forrige artikkelROV-drift på havbunnen
Neste artikkelLeverer kran til Sør-Korea og Kina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR