Reach Subsea hadde en EBITDA i første kvartal 2016 på NOK -5,9 millioner og en kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter på NOK -8,8 millioner.

Det kommer frem i selskapets rapport for første kvartal.

– Det negative resultatet er en refleksjon av sesongsvingninger og utfordrende markedsforhold, men også påvirket av transittperioder og planlagt verkstedsopphold, skriver selskapet i en melding.

Reach hadde tre skip i drift i kvartalet: «Normand Reach», «Edda Fonn» og «Stril Explorer», samt alle seks WROV-systemer og offshorepersonell.

I tillegg leverte selskapet ROV-tjenester, personell, utstyr og engineering om bord på «Viking Neptun» drift i kvartalet.

Negativt i mars

Reach Subsea hadde en EBITDA i første kvartal 2016 på NOK -5,9 millioner, mot NOK -4,5 millioner i samme periode i fjor. Kontantstrømmen fra operasjonelle aktiviteter var på NOK -8,8 millioner, mot -3,8 millioner i første kvartal 2015.

Majoriteten av negativt resultat før skatt i første kvartal oppstod i mars, og skyldes at 2/3 av selskapets eiendeler enten var i transitt mellom regioner eller under dokking og vedlikehold, ifølge selskapet.

Inntekter i kvartalet beløp seg til NOK 85,96 millioner kroner, noe som ikke er så mye mindre enn i samme perioden i fjor, hvor inntektene var NOK 86,6 millioner.

Tapet i kvartalet var på NOK -14,66 millioner, mot NOK -9,2 millioner i samme kvartal året før.

Connect Offshore

Reach lanserte en ny virksomhet for offshore personell, Connect Offshore, i løpet av kvartalet. Forretningsmodellen er fleksibel, med rekruttering av offshorepersonell for utleie på prosjektbasis til både konsernets og eksterne kunder.

Connect Offshore har ifølge Reach fått en lovende start med lønnsom drift fra dag én.

Reach Subsea har per 31. mars 2016 en ordrereserve på nærmere NOK 90 millioner kroner, hvorav mesteparten er relatert til arbeid i 2016.

Ifølge selskapet er anbudsaktiviteten fortsatt høy, selv om det er færre muligheter i et krevende marked. Verdi av utestående anbud holder seg på et stabilt nivå rundt NOK 1,4 milliarder.

Forrige artikkelOljeprisen over 50 dollar fatet igjen
Neste artikkelPetro Artic med 3 årig samarbeidsavtale med Det norske oljeselskap

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR