– Resultatene i tredje kvartal er i stor grad preget av tap og kostnader knyttet til omfattende strukturelle endringene i konsernet, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland.

Bergen Group sin videreførte virksomhet hadde i tredje kvartal 2015 en omsetning på NOK 45 millioner etter konserninterne elimineringer og et negativt driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på NOK 10 millioner. Negative engangseffekter i kvartalet utgjør NOK 5,5 millioner.

– Resultatene i tredje kvartal er i stor grad preget av tap og kostnader knyttet til omfattende strukturelle endringene i konsernet. Denne prosessen antas å ha en noe begrenset resultatmessig effekt i fjerde kvartal. Etter fullført restrukturering foreligger det et godt grunnlag for resultatforbedringer i kommende kvartaler, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland.

Han viser til at gjenværende virksomhet i konsernet, som nå utøves av datterselskapet Bergen Group Services AS, allerede er godt etablert med en solid markedsposisjon. Dette selskapet har ved utgangen av september en robust ordrereserve på NOK 173 millioner. I tillegg kommer opsjonsavtaler som forventes å kunne gi NOK 90-100 millioner i omsetning de to kommende årene.

– Bergen Group Services har det siste året lykkes i å komplettere en robust og variert kundeportefølje i spot-markedet med flere langsiktige rammeavtaler som bidrar til å videreutvikle og styrke selskapets kompetanse på komplekse maritime serviceprosjekt, påpeker Eikeland, og viser til at selskapet bare i løpet av oktober har inngått nye avtaler med Volvo Penta og med Marine Jet Power AB.

– De nye avtalene medfører en ytterligere styrking av selskapets operative plattform og grunnlag for videre vekst. Markedsutsiktene innenfor markedsområdet skipsteknisk vedlikehold, reparasjon og modifikasjon av fartøy gir en sterk plattform for løpende aktivitet, uavhengig av situasjonen i offshorenæringen. I tillegg vurderer vi også alternative markeder og samarbeidsmuligheter som kan bidra til ytterligere vekst, sier han.

Les også: Bergen Group Hanøytangen AS konkurs

Forrige artikkelOMV Norge signerer treårskontrakt med Aptomar
Neste artikkelHer blir «Songa Trym» – inntil videre

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR