(OTC 2011) årets Offshore Technology Conference i Houston, Texas er ved veis ende, og tusenvis av nordmenn vender nesen hjemover igjen. Veldig mange av dem med både kontrakter og håndfaste avtaler i innboksen.

FLERE OG FLERE: Tobby Sander Tomassen leder bergensfolket, og hadde rekordmange medreisende (Alle foto: Magnus Birkenes)

FORNøYD: Anne Lise Falch Annfinsen i Greater Stavanger.

(Houston:) OTC i Houston er for lengst plassert øverst på tronen over de største olje- og gassutstillingene i verden, men i 2011, i sitt 42. leveår, presterte konferansen å bli den nest største noensinne: Nærmere 80.000 mennesker, eller nærmere bestemt 78.150, var innom på tre og en halv dag. Det er opp åtte prosent fra i fjor, og er bare slått av besøkstallet fra 1982, da 104.000 mennesker ble registrert. 2011 ga altså det høyeste besøkstallet på 29 år.

Se bildegalleri fra årets OTC hos vår søsternettsted Petro.no. Klikk her!

2.520 utstillere fra over 40 land var representert, men få så godt som lille Norge. Den norske deltagelsen var den største per capita på hele konferansen, og delegasjonen fra Greater Stavanger, med sine rundt 170 deltagere, var den største offisielle regionsdelegasjonen fra noe land.

Dette året så man også en merkbar heving i «kvaliteten» på de besøkende. Dette var godt hjulpet av en relativt høy inngangspris på rundt 500 kroner per dag, noe som resulterte i at bare virkelige interesserte valgte å betale seg inn.

Stavanger: Fortsatt størst
Den offisielle, rekordstore delegasjonen fra Stavanger talte i år nærmere 170 delegater, noen også fra andre deler av landet, og reiseleder Anne-Lise Falch Anfinsen fra Greater Stavanger er godt fornøyd med hvordan den stadig større flokken ble ledet og mottatt:

– I år hadde vi med oss 35 nye bedrifter og cirka 50 nye delegater. I tillegg stilte fylkeskommunen mannsterke, og de begynner helt klart å se verdien i hva vi får til her nede. Det inkluderende miljøet, hvor erfarne og nye reisende finner sammen, gjør at dette konseptet fortsetter å fornye seg, sier Falch Anfinsen til Oilinfo.

Stavangerdelegasjonen ble også i år, for 16. gang, ledet av Stavangers ordfører Leif Johan Sevland, dog for siste gang, da han snart trer av.

Se bildegalleri fra årets OTC hos vår søsternettsted Petro.no. Klikk her!

Duk og dekket bord
Det er ikke bare Stavangerdelegasjonen som slår rekorder. Delegasjonsreisen fra Bergensregionen var også den største noen sinne, med 51 deltagere; opp fra 30 i 2010. Det er markedssjef i Business Region Bergen og leder for bergensgruppen, Tobby Sander Tomassen, meget fornøyd med:

– Det er langt flere fra næringslivet i Bergen med i år. Stadig flere ser fram til det faktum at de kommer til duk og dekket bord. Det sørger for effektivisering av forretningsmulighetene, understreker Sander Tomassen ovenfor Oilinfo.

Bergensregionen har i stor grad basert sitt program over lesten etablert av Greater Stavanger, fordi det er «en modell som fungerer veldig bra», ifølge Sander Tomassen. PetroMedia har vært aktive deltagere i Stavangers delegasjon i flere år, og vi merker oss også en stadig økende grad av symbiose mellom de to delegasjonene, både faglig og sosialt.

Gode erfaringer
Den norske paviljongen vokser for hvert år som går, og antallet besøkende er stadig stigende. Nesten samtlige utstillere PetroMedia snakket med kunne melde om økt interesse og gode tilbakemeldinger.

– Vi har fått godt fram hva vi kan tilby olje- og gassindustrien, og har besøkt en lang rekke norske og utenlandske bedrifter og universiteter, sier en fornøyd prosjektleder fort Team Bodø, Anne-Britt Norø.

Leverandørene var også fornøyde. Bergensbaserte Scantrol, med for andre gang for å vise at de er «på hugget», kunne fortelle om en andel på 50 prosent nye kontakter av alle som var innom.

Frank Mohn Flatøys markedssjef Geir Christian Helgesen sier til Oilinfo at det hele har vært fantastisk:

– Det har vært mange bra mennesker innom, og vi har opprettet mange nye, gode relasjoner, spesielt innenfor FPSO- og olje og gassdivisjonene våre. I fjor handlet det mye om oljevernutstyr for oss, naturlig nok, men i år har fokuset til de besøkende vært på produksjon. Det ser vi på det høye antallet ingeniører som var innom, sier Helgesen til Oilinfo i Houston.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR