Plan for utbygging og drift av Gaupefeltet (tidligere Pi) i Nordsjøen ble i dag godkjent. Produksjon på feltet starter til neste år.

Gaupefeltet ligger sør for Sleipner (på bildet). Produksjonen på Gaupe kobles opp mot
Armadaplattformen på britisk sektor. (Foto: KJETIL ALSVIK/STATOIL)

De totale investeringene på Gauptefeltet, som BG Norge er operatør på, er beregnet til å være 2,7 milliarder kroner.

Gaupe er et gassfelt med planlagt produksjon fra to brønner. Produksjonen går i rørledning til Armadaplattformen på britisk side.

Gaupe anslås å ha om lag 5,4 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Produksjonen på feltet skal startes i løpet av fjerde kvartal 2011.

– Utbyggingsaktiviteten i årene framover vil omfatte mange mindre utbygginger, noe Gaupe er et godt eksempel på. Denne typen utbygginger vil bidra til å opprettholde investeringsaktiviteten på norsk sokkel i de nærmeste årene, sier Terje Riis-Johansen, olje og energiminister, i en pressemelding.

Gaupe ligger sør for Sleipner, tett opp mot grenselinjen til britisk sokkel. Tilknytningsløsningen for Gaupe dekkes av de norsk-britiske avtalene for grenseoverskridende prosjekt.

Les også: Pi-PUD er en milepæl for BG i Norge

BG har en eierandel på 60 prosent på Gaupe, mens partneren Lundin sitter med resterende 40 prosent. Gaupe er en milepæl for operatøren, ettersom det er den første PUDen selskapet leverer etter at de etablerte seg i Norge.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR