Presidenten i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Tore Ulstein, er positiv til regjeringens forslag om at visse bedrifter må ha lærlinger for å kunne få store oppdrag.

Det skriver Sunnmørsposten i dag.

– Vi er positive til forslaget og tror det er med å forme seriøst arbeidsliv. Ikke minst er det viktig i forhold til rekruttering, sier Ulstein, som også er styreleder og visekonsernsjef i Ulstein Group ASA.

– Mange bedrifter i vår region er opptatt av å ha en stamme av egne ansatte. Da er det grunnleggende å ta imot lærlinger. Det vil fremme det seriøse. Lærlingklausulen vil pushe bedriftene til å være mer langsiktige. Vi ønsker ordningen velkommen og tror det vil være med å stimulere til flere lærlinger. Det vil dempe effekten av det vi ser i dag, sier han til Ålesunds dagsavis.

Tror på mange tiår med bærekraftig næring

Ulstein underslår ikke at næringen går inn i en urolig tid med lavere oljepris som helt klart innebærer en utfordring.

– Jeg synes ting er tatt litt ut av proporsjoner. Oljenæringa vil være bærekraftig i mange tiår framover. Vi opplever en liten nedgang i forhold til investeringer. Men det er fortsatt et høyt nivå.

Les også: Flere bør velge fagskole

Han ser for seg at mange bedrifter må ta ned kostnadene og øke aktiviteten og produktiviteten. På spørsmål om dette vil gå utover lærlinger og håpefulle elever på videregående skole, trekker Ulstein fram sitt eget konsern som eksempel.

– Når det gjelder egen bedrift har tendensen vært å prioritere lærlingene. Vi har alltid hatt mange lærlinger. De har vært beskyttet i krevende perioder. Lærlinger er viktig i tider med oppsigelser og permitteringer.

– Lærlingene er viktig for fremtidige prosjekter

Når hans eget konsern nå går inn i en ny og krevende periode ønsker de å verne om lærlingene.

– Det ikke er til å stikke under en stol at et par år framover vil være krevende. Vi skal levere en båt i slutten av 2015 og har arbeid ut året. Så skal vi levere to nye båter, en i 2016 og en i 2017, men vi har hull innimellom og trenger flere båter. Vi har kapasitet til mer.

Ifølge Ulstein er det viktig å ikke miste framtidstroen, men bruke tiden til å bedre konkurranseevnen, samt gjøre kostnads- og strukturendringer, og der er prioritering av lærlinger en viktig del.

Forrige artikkelFlere bør velge fagskole
Neste artikkelOljeservicebedriftene forsvinner fra kontormarkedet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR