– Vi starter med blanke ark og god vilje, sier NHO-president Erling Øverland til NTB. Han karakteriserer besetningen på den nye Stoltenberg-skuta som et «erfarent mannskap» og et spennende kollegium.,NTB

Han trekker spesielt fram den nye næringsministeren, Odd Eriksen (Ap) som en spennende statsråd med erfaring fra grasrotplanet. Bjarne Håkon Hanssen (Ap) overtar som ny arbeids- og sosialminister, og Øverland karakteriserer ham som en person med god dømmekraft. Også den nye olje- og energiministeren har NHO-presidenten store forventninger til.

– Odd Roger Enoksen (Sp) har drevet sin egen virksomhet, og det er positivt, sier Øverland.

For NHO er også Finansdepartementet viktig, og Øverland mener at den store utfordringen for Kristin Halvorsen (SV) blir å holde budsjettbalansen og ikke sprøyte for mye oljepenger inn i økonomien.

– Kontinuiteten fra en regjering til en annen er gjerne god på dette området. Passer den nye regjeringen på å holde oljepenge-forbruket nede, vil vi også kunne forvente en fornuftig utvikling i rente- og kronekursen, og dermed et godt grunnlag for et fornuftig lønnsoppgjør.

Øverland sier at han har store forventninger til den nye regjeringen både innenfor forskning og utvikling, samferdsel og skole/utdanning. (©NTB)

Forrige artikkelForbereder seg på Marit Arnstads avgang
Neste artikkelFagorganiserte lever farlig i mange land

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR