Rettighetshaverne for Njord-feltet og det nærliggende Bauge-funnet i Norskehavet leverte i dag to PUD-er (Plan for utbygging og drift) til myndighetene.

Dette forlenger levetiden for Njord og åpner for ytterligere utbygginger i området.

Njord stengte produksjonen i 2016 og plattformen ble tauet til verftet Aker Stord – mens lagerskipet Njord B ble tatt inn til Kristiansund – for utbedring og oppgradering. Nå har operatør Statoil og partnerne i utvinningstillatelsene for Njord Unit, 107 og 132, levert inn endret PUD for feltet – samt egen PUD for Bauge som omfattes av utvinningstillatelsene 348 og 348 B.

Forventede investeringer er 15,7 milliarder kroner for Njord og 4,1 milliarder kroner for Bauge, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding. 

Investeringene omfatter forsterkning av skroget til Njord A-plattformen, oppgradering av utstyr på dekket, boring av nye brønner samt oppgradering av lagerskipet Njord B.

Bauge, som ligger om lag 15 kilometer nordøst for Njord, bygges ut med en undervannsløsning, rørledning til Njord A og kontrollkabel fra undervannsfeltet Hyme. Det skal bores to produksjonsbrønner og én injeksjonsbrønn.

Gassen sendes gjennom Åsgard transportsystem til mottaksterminalen på Kårstø i Rogaland.

Det legges også til rette for at funnet «Pil» i utvinningstillatelse 586, sør for Njord, kan knyttes opp til Njord A.

Forrige artikkelTransocean Spitsbergen med storfunn i UK
Neste artikkelDro fra Norge – nå får den enda mer jobb

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR