Njord A-plattformen til Statoil skal oppgraderes hos Kværner på Stord. Det skriver Sunnhordland.

Kværner signerte i begynnelsen av april en rammeavtale med Statoil for oppgradering av plattformen. Samtidig gjorde Statoil den første tildelingen under rammeavtalen.

Les mer: Kværner skal oppgradere Njord A

Bakgrunnen for verftsoppholdet er utilstrekkelig strukturell integritet for fremtidig drift og boring. Derfor skal Njord A-plattformen taues til land i år. I tillegg vil verftsoppholdet benyttes til en generell oppgradering av plattformen.

I avtalen som ble signert i april var verftet tildelt opsjon på landligge, som inkluderer mottak og fortøying, rengjøring av skrog, rigging av tilkomst og forsyning av strøm, luft og vann, mottak av avløp og søppel, vakt- og sikkerhetstjenester og en opsjon for supplering av personell til diverse arbeid om bord på plattformen.

Nå er det klart at plattformen skal til Kværner på Stord, hvor Njord A opprinnelig ble levert fra i 1997.

Forsterket plattformkonstruksjonen i 2013

Produksjonen på plattformen ble i 2013 stengt på grunn av behov for forsterkning av enkelte bjelker i plattformkonstruksjonen. Produksjonen var da stengt fra 27. juli til 19. juli året etter. Da hadde Statoil gjennomført en omfattende forsterkning av plattformkonstruksjonen.

– Njord A skal produsere olje og gass fram til sommeren 2016. Da vil vi ta den til land for ytterligere oppgraderinger slik at vi også kan ta i bruk boreanlegget ombord, og ruste den opp for flere gode år i tjeneste på norsk sokkel, sa produksjonsdirektør for Njord Arve Rennemo den gang.

Forrige artikkelIEA: Spår økende oljeetterspørsel
Neste artikkelRederi flagger om – 40 kan miste jobben

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR