Oppgraderingen av Songas flåte av eldre borerigger har blitt langt dyrere enn tidligere kommunisert.

Songa opplyste da de kjøpte riggene en kostnadsramme på omkring 100 millioner dollar for å få riggene i ønsket stand. Nå viser en ny oppdatereing at de totale investeringer i riggene blir på 170 millioner dollar for å oppnå nødvendig kravoppfyllelse og høyere spesifikasjoner melder imarkedet.no.

Det er ikke kun snakk om overskridelser, men også økte kostnader på grunn av oppgradering av spesifikasjonen til riggene underveis. Spesielt gjelder det Songa Saturn hvor blant annet borekapasitet økes fra havdyp på 2.500 fot til 3.300 fot. Songa Saturn er nå alene ventet å komme på omkring 100 millioner dollar i investeringer.

Songa Venus har måttet se investerignsrammen øke til 43 millioner dollar for å oppfylle blant annet kravene for boring i australsk farvann, samt økte spesifikasjoner i forbindelse med den tildelte kontrakt.

Songa Venus og Songa Mercur skal begge være klar til oppdrag fra november.

Styret i Songa noterer at de i pågående kontraktsforhandlinger for riggene ser høyere rater enn det som er inngått så langt for riggene.

Oppbemanningen av riggen skal gå etter planen og alle de tre riggene har ifølge Songa nær full besetning skriver imarkedet.no.

Forrige artikkelTotal får letebore med Ocean Vanguard
Neste artikkelRussland betaler milliardgjeld innen august

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR