Aibel har blitt tildelt FEED-studien for installasjon av en ny gassmodul på Troll C-plattformen av Statoil.

Kontrakten har også en opsjon for gjennomføringsfasen.

Oppdraget omfatter design og bygging av en ny gassmodul på Troll C-plattformen. Arbeidet med FEED-studien starter umiddelbart, og skal etter planen være ferdig i mai 2017.

Kontrakten består også av en opsjon for selve gjennomføringsfasen – prosjektering, innkjøp, fabrikasjon og installasjon (EPCI) – noe som vil ha en varighet til slutten av 2019.

Arbeidet omfatter prosjektplanlegging, bygging og installasjon av modulen, samt tilstøtende arbeid på plattformen som i forbindelse arbeide på plattformen.

Studien vil bli utført ved Aibels kontor i Bergen, som har lang erfaring med modifikasjonsarbeid på norsk sokkel. Opsjonen på gjennomføringsfasen vil også drives fra Bergen, mens modulen vil bli bygget ved Aibels verft i Haugesund.

– Troll C-oppdraget er svært viktig for oss, og viser vår sterke og forbedrede konkurranseevne i det som fortsatt er et utfordrende marked. Dette oppdraget vil vise våre sterke sider når det kommer til jobber som kombinerer ekspertise på modifikasjon og bygging av nye moduler, sier Aibels EVP for modifikasjoner og verftstjenester, Bjørn Tollefsen.

Kontrakten har en verdi på over NOK 600 millioner, inkludert opsjon. Opp til 40 ansatte vil være engasjert i prosjektet i løpet av FEED-fasen.

– Dagens kontrakt til Aibel på Troll C er et nytt eksempel på betydningen nye prosjekter på eksisterende felt har for aktivitet og sysselsetting i næringen. Å legge til rette for dette gjennom stabil og langsiktige rammer er en hovedpilar i regjeringens petroleumspolitikk, sier olje- og energiminister Tord Lien i en kommentar.

Forrige artikkelOljeprisen over 50 dollar fatet
Neste artikkelDeepocean tildelt vindpark-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR