Skagen-prospektet, Lotos sin første egenopererte brønn på norsk sokkel viser seg å være tørr. North Energy eier 25 prosent av lisensen.

Operatøren er i ferd med å avslutte boringen på prospektet, skriver North Energy i en melding angående Skagen -prospektet, og letebrønn 7/8-6 S.

North Energy har 25 prosents eierandel i lisens 498 , og CEO i selskapet Erik Karlstrøm kan bekrefte resultatet ovenfor Petro Media News.

– Ja, det stemmer det som står i meldingen, sier Erik Karlstrøm i en kommentar.

Han vil foreløpig ikke uttale seg mer om denne konkrete letebrønnen.

– Vi skal ha et møte i formiddag om dette resultatet. Etter det kan vi snakkes mer, sier han.

LES OGSÅ:

Gravde ut bunnen for å få jackupen stabil

Har spuddet Skagen

Letebrønnen har blitt boret av «Maersk Guardian» og skal nå plugges og forlates som en tørr brønn. For North Energy er dette nok en nedtur, etter blant annet de tørre prospektene Kakelborg, Storebjørn, og Zapffe, for å nevne noen. I forbindelse med disse har Karlstrøm hele tiden sagt at de ikke mister håpet, og at det er med i kalkuleringen at de fleste letebrønner er tørre. Dette sier han også nå.

– Vi er satt opp slik at vi skal tåle et visst antall tørre brønner. Det er ikke snakk om at det er slutt for North Energy, sier Karlstrøm til Petro Media News i morgentimene i dag.

– Det er ikke noen fare, men vi er nødt til å treffe oftere, sier han videre.

LES OGSÅ:

North Energy: Mister ikke håpet

– Kun et tall i statistikken

Skagen ligger på 82 meters havdyp på Jæren High nær Ula i lisens 498. Lotos ble tildelt lisensen, lokalisert i den sørlige del av Nordsjøen, den 23. januar 2009 i forbindelse med TFO2008.

Partnere i lisensen er Lotos (operatør med 25 prosent eierandel), Edison (25 prosent), North Energy (25 prosent) og Skagen44 (25 prosent).

Forrige artikkelUtøver Rolls-Royce-opsjon
Neste artikkelTolv funn i år

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR