Flere nøkkelfolk i Hydro orker ikke tanken på maktkampen i det fusjonerte selskapet, og ser seg om etter ny arbeidsgiver.

I Hydro er det stor bekymring for at nøkkelpersoner skal forsvinne som en følge av fusjonen med Statoil, skriver Teknisk Ukeblad.

Ifølge flere ulike kilder som ukebladet har vært i kontakt med, har mange sentrale personer i Hydro begynt å se seg rundt etter nye arbeidsgivere for å unngå maktkampen om posisjoner i det nye selskapet.

Store summer
BI-professor i petroleumsøkonomi, Øystein Noreng, forstår bekymringen for at nøkkelkompetanse skal forsvinne.

– Mange fra Hydro er redde for å ikke komme opp i systemet i det nye selskapet. I tillegg foregår det en lokaliseringsdebatten i det politiske miljøet. Det er mange i Hydro som ikke har lyst til å flytte til Stavanger, sier Noreng.

Han har full forståelse for at andre selskaper ser på fusjonen som en mulighet for å sikre seg kompetansepersonell, og at de skal være villige til å betale store summer til de som vil skifte beite.

– Det sier seg selv at de gjør dette. Det er jo knallhard kamp om hodene i bransjen, sier oljeprofessoren.

Viktige personer fra olje- og gass-virksomheten i Hydro har valgt å bli i den gjenværende delen av Hydro. Blant annet har Tom Røtjer, som av mange regnes som en av Norges beste prosjektledere, besluttet å bli med i Hydros aluminiumssatsing.

Jørgen C. Arentz Rostrup, som i dag er leder av ”Olje & Energi-sektoren Marked” i Hydro med ansvar for olje-, gass- og kraftsalg, blir heller ikke med i fusjonen. Han skal lede Hydros kraftproduksjon innenfor solenergi.

Faser bort kompetanse
Nito-tillitsvalgt i Hydro, Tore Amund Fredriksen frykter også at mye viktig kompetanse kan forsvinne i den prosessen som pågår. Det han frykter mest, er Reitens planer om å selge Hydro Production Partner (HPP).

– Det gir helt klart grunn til bekymring at man ønsker å fase bort kompetanse på denne måten. Dette selskapet sitter med svært høy forskningskompetanse, rundt 50 prosent av dette er knyttet til olje- og gass vil gå tapt.

Hydro Production Partner består hovedsakelig av ingeniører, vedlikeholdspersonell og andre med fagkompetanse. I dag jobber det totalt rundt 1500 personer i selskapet.

Forrige artikkelEvakuerer boligplattform på Frigg
Neste artikkelUSAs e-sjef kritiserer Russland

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR