NOPEF-leder Leif Sande er fornøyd med den politiske plattformen til den nye regjeringen. –Fortsatt oljeleting i Barentshavet er helt i tråd med NOPEFs standpunkt, sier han. Statslig storsatsing på CO2-rensing mener han er et svært godt miljøtiltak., Leif Sande

Det er til nopef.no lederen i NOPEF, Leif Sande, sier dette i en kommentar til den nye regjeringens erklæringer idag.

Nordland VI ute
– Vi tar til etterretning at det ikke skal igangsettes petroleumsvirksomhet i Nordland VI utenfor Lofoten i perioden, sier Sande.

Når den helhetlige forvaltnings-planen foreligger skal det for de øvrige havområdene utenfor Lofoten og nordover, inkludert Barentshavet avgjøres hvilke områder som skal åpnes, og hvilke områder det ikke skal foregå petroleumsaktivitet i. Det er i tråd med NOPEFs syn, sier Sande til nopef.no.

Opprettholde leteaktiviteten
Sande finner det også meget positivt at at den nye regjeringen vil opprettholde leteaktiviteten etter olje og gass.

Gasskraftverk og miljø
Sande finner det som forventet at utbyggingen av gasskraftverket på Kårstø går som planlagt.

NOPEF er fornøyd med regjeringens satsning på et fullskala anlegg for CO2-fjerning på Kårstø, og at den også vil bidra til CO2-fjerning ved gasskraftverk på Skogn og Kollsnes når den tid kommer.

– Sammen med satsing på at norsk sokkel skal bli et deponeringssted for CO2, som skal brukes for å få mer olje og gass ut av sokkelen, er dette en meget viktig miljøsatsing, sier Sande.

Arbeidsmiljøloven
– Vi er også godt fornøyd med at de endringene i Arbeidsmiljøloven, som den forrige regjeringen fikk i vedtatt, blir reversert. Det gjelder endringene som åpnet for mer bruk av overtid, flere midlertidige ansettelser og svekkelse av stillingsvernet, sier Sande.

Forrige artikkelHydro gir stipend til petroleumsakademikere i Murmansk
Neste artikkelEirik Raude klar for Goliat-boring

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR