Med både næringsminister og olje- og enerigminister fra Nord-Norge, ligger forholdene til rette for et løft for den nordlige landsdelen fremover, mener NHOs sjeføkonom, Tor Steig. Og tanken på en SV-politiker som finansminister har ikke gjort ham nervøs ennå.

– Det var mye erfaring her, og det skal bli interessant å få en næringsminister fra nord, når mye av fokuset vil være et løft for Nord-Norge fremover. Det er Nord-Norges tur nå, sier sjefsøkonomen i følge Aftenposten i en kommentar til kabalen Jens Stoltenberg presenterte i går.

Også Odd Roger Enoksen er fra Nord-Norge, og med mye fokus på oljeutvinning i Barentshavet den siste tiden, tror Steig det kan bli spennende fremover, i følge avisen.

NHO har for vane å sitte klar til å heve pekefingeren overfor statsråder til venstre for venstre. Men sjefsøkonomen i NHO er slett ikke misfornøyd med den nye regjeringens sammensetning.

– Vi må jo leve med den regjeringen vi har, og den ble jo brukbar den, sier Tor Steig til avisen.

En SV-politiker i finansministerstolen gjør ham ikke umiddelbart nervøs.

– Når man har en økonom som statsminister, og Kristin Halvorsen med lang erfaring fra finanskomiteen, så er ikke det den verste kombinasjonen. Egentlig.

Forrige artikkelPolhavet bør vernes mener Bellona
Neste artikkelPtil samtykker bruk av Bideford Dolphin på Viljefeltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR