De nordiske landene nekter å gi grønt lys for en planlagt gassrørledning mellom Russland og Tyskland før miljøeffektene av en slik ledning er kartlagt.

NTB

Det sa Sveriges utenriksminister Carl Bildt tirsdag.

– Jeg vet det kan ta tid, men fra vårt ståsted bør det ta all den tid som kreves, sa Bildt under et besøk i Polen.

Også Polen har gitt uttrykk for bekymring for miljøkonsekvensene av den planlagte gassrørledningen, som vil gå mellom Russland og Tyskland. Den skal etter planen stå klar i 2010.
– Gassrørledningen vil gå gjennom svenske, finske og danske farvann, og vi føler alle et sterkt ansvar for miljøet, sa Bildt videre.

Russiske Gazprom og tyske BASF og E.ON ble i 2005 enige om å bygge en 1.200 kilometer lang gassrørledning gjennom Østersjøen for å forsyne Tyskland med russisk gass.

Ledningen skal blant annet gå øst for Bornholm, rett ved et område der det like etter andre verdenskrig ble dumpet store menger ueksplodert giftgass i beholdere. Danmark krever derfor at hele leia der ledningen skal gå må granskes nøye for gammel ammunisjon.

Forrige artikkelHaga taus om Kårstø-rensing
Neste artikkelStavanger våger ikke stole helt på Enoksen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR