Nordic Unmanned har blitt en av Norges ledende leverandører av ubemannede luftbårne produkter og tjenester, gjennom samarbeid med Cyberhawk.

Cyberhawk Innovations, som er verdensledende innen ubemannede fly (UAV) og drone inspeksjon og undersøkelser, har styrket sin internasjonale tilstedeværelse ved å signere en samarbeidsavtale med Nordic Unmanned, Norges ledende UAV-operatør.

Avtalen innebærer at kunder i Norge vil kunne dra nytte av Cyberhawks skybaserte asset management software, iHawk, som vil bli kombinert med Nordic Unmanneds detaljerte lokalkunnskap og UAV-erfaring.

Cyberhawk ​​fullførte sin første droneinspeksjon på norsk sokkel i 2013, med en fakkelinspeksjon på en FPSO (Floating, Production Storage and Offloading). Sammen har de to selskapene allerede fullført en rekke prosjekter i Norge med store operatører, ifølge Nordic Unmanned.

– Denne avtalen er en viktig del av Nordic Unmanneds strategi om å spille en viktig rolle på den norske kontinentalsokkelen. Sammen med Cyberhawk kan vi tilby høy kvalitet og profesjonell service for våre kunder, sier Knut Roar Wiig, administrerende direktør i Nordic Unmanned.

Cyberhawk er verdensledende leverandør av dronetjenester til industrien. Siden oppstarten i 2008 har selskapet gjennomført mer en 13.000 flytimer i inspeksjonssammenheng, og utført mer enn 200 flare tips inspeksjoner. Selskapet har gjennomført inspeksjonsoppdrag med droner for de fleste store olje- og gasselskapene, og leverer sine tjenester i mer enn 20 land i Europa, Afrika, Nord-Amerika, Midtøsten og Asia.

(Video: Cyberhawk)

Forrige artikkelUtvider stillstand-avtale for «West Rigel»
Neste artikkelSignerer offshore vindkraft-samarbeid

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR