Forbrukerne tror bunnen er nådd og ser lysere på framtiden, ifølge Finans Norge. Det melder NTB.

Men fortsatt råder pessimismen i forventningsbarometeret som organisasjonen står bak.

For femte kvartal på rad er hovedindikatoren i forventningsbarometeret negativ. Det innebærer en overvekt av pessimistiske svar på de fem spørsmålene i undersøkelsen om framtidsutsiktene for egen og norsk økonomi.

Men utviklingen fra andre kvartal er positiv, framholder administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

– Resultatet fra forventningsbarometeret er en tidlig indikasjon på et stemningsskifte, sier han.

I bedring

Forventningsbarometeret er en kvartalsvis spørreundersøkelse, basert på om lag 1.000 telefonintervjuer. Et representativt utvalg av befolkningen blir spurt om forventninger til egen og landets økonomi.

– Vi ser en overvekt av positive svar i de fleste aldersgrupper, i de ulike landsdelene og i de forskjellige inntektsgruppene. Selv i vår hardest rammede landsdel, Sør- og Vestlandet, registrerer vi en sterk økning i framtidstroen, sier Kreutzer.

Utviklingen i arbeidsledigheten gir også grunn til forsiktig optimisme, tror Finans Norge. De siste månedene har det vært en nedgang i antallet helt arbeidsløse. Selv om antall arbeidsløse og på tiltak nå utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken, en oppgang fra 3,4 prosent i juli 2015, er dette bedre enn ventet.

– Utviklingen i arbeidsledigheten har trolig vært bedre enn mange fryktet, noe som kan være en av årsakene til resultatene, sier Kreutzer.

Forrige artikkelHer ansettes det fagarbeidere!
Neste artikkelOljeprisene faller videre

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR