De siste fire årene har hele åtte verft i Nord-Norge gått konkurs. Nå samler nordnorske verft seg i et felles nettverk for å stå bedre rustet til utviklingen som skjer i nord.

Sist torsdag ble Verftsringen Nord-Norge etablert og det ble valgt et interimsstyre. Bakgrunnen for nettverksetableringen er den begredelige utviklingen i verftsindustrien i Nord-Norge. I løpet av noen år har flere tusen arbeidsplasser forsvunnet – dette samtidig som utbyggingen av Snøhvit tok til skriver nordlys.no.

Offshorevedlikehold
Nordnorske leveranser til Snøhvit har blitt langt større enn beregningene på 600 millioner kroner. Likevel mener Roar Karlsen fra Maritim Sveiseservice, som sitter i interimsstyret til verftsringen Nord-Norge, at inntektene til Nord-Norge skulle vært langt større.

De nordnorske verftene har tapt i konkurransen med andre verft på Vestlandet. Drift og vedlikehold av offshoreinstallasjoner har foregått på Vestlandet. Verftene her i nord har enten vært for små eller og så har de ikke hatt kompetanse til å ta slike oppdrag. Verftene i nord har konkurranse fra hele verden, mens verftene i sør har stor aktivitet og hevder seg godt skriver nordlys.

Forrige artikkelStatoil bekrefter at Lindbæk fortsetter
Neste artikkelGransker uforklarlig rystelse i Embla plattformen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR