StatoilHydro satser på at flyplassene på Stord og i Florø kan ta unna en del av den helikoptertrafikken som skulle gått fra Flesland, Sola og Kvernberget.

NTB

– Vi jobber med å flytte en del av trafikken over til disse to flyplassene. I Florø er det helikopterbase mens vi vil opprette en midlertidig base på Stord, sier informasjonssjef Torstein Stangenes i StatoilHydro til NTB.

Sola stenger
Helikoptertrafikken til plattformene i Nordsjøen rammes kraftig av flyplasstreiken. Allerede fredag måtte 40 – 50 flyginger fra Flesland innstilles da streiken blant de Avinor-ansatte brøt ut.
Søndag ble også Kvernberget ved Kristiansund stengt, og mandag var det til sammen 36 flyginger fra disse to basene som ikke kunne gjennomføres.

Så langt i streiken er en stor del av trafikken fra Flesland flyttet til Sola, men når streiken utvides tirsdag, faller denne muligheten bort. Noen av flygingene som skulle gått fra Kristiansund, ble mandag flyttet til Brønnøysund.

Færre flyginger
Mandag ettermiddag var det ikke avklart hvor mye av trafikken som kunne flyttes til Stord, Florø og Brønnøysund.
– Vi arbeider med å få til flest mulig flyginger, men det er klart at det blir langt færre enn normalt, sier Stangenes.

StatoilHydro har nærmere 40 helikopterflyginger daglig fra flyplassene som nå er tatt ut i streik. Mellom 600 og 800 plattformarbeidere fraktes hver vei, så streiken berører minst 1.200 ansatte hver dag.

Jobber videre
– Streiken fører til at hjemreisen for mange av dem som arbeider på plattformene, blir forsinket. Nye mannskaper kommer ikke ut. Vi klarte å bytte ut mannskapene slik at vi var à jour søndag, men vi klarte det ikke mandag, sier Stangenes.

Han sier at situasjonen for oljevirksomheten blir vanskeligere desto lengre streiken varer. Det som nå skjer, er at en del mannskaper må arbeide ut over den normale perioden på 14 dager.

Oljearbeiderne drar normalt hjem etter to uker i Nordsjøen, men de kan jobbe i tre uker dager uten å få dispensasjon fra myndighetene. Flere av de ansatte er nå inne i sin tredje arbeidsuke.

Forrige artikkelUtvidet streik kan ramme oljevirksomheten
Neste artikkelKrever ti prosent lønnsøkning

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR