Noreco bommet på både danske Luna og Eik i Barentshavet. Men selskapet henger ikke med nebbet av den grunn.

– Vi blir bare mer og mer fokusert på å finne olje i neste brønn, sier Kjetil Bakken, medie- og investorkontakt i Noreco, etter at de to siste letebrønnene de har boret som operatør har vært tørre. Først var det Luna på dansk side av Nordsjøen , deretter Eik i Barentshavet .

Han er ikke nødvendigvis misfornøyd med resultatet av Eik-boringen.

– Vi hadde en høyere eierandel her og var operatør. Brønnen var viktig for oss, på lik linje med at alle brønner er viktige for oss. Det vi er veldig fornøyd med er at vi har gjennomført dette som operatør på en god måte. Det dreier seg om mye planlegging, og tett oppfølging. Vi lever og ånder for dette, sier Bakken til Petro Media News.

Han understreker at de forsøker å se langsiktig på dette.

– Det er en risikosport dette her. Skal vi drive utforsking, ikke gambling, kan vi ikke putte alle eggene i en kurv. På Luna var det en funnsannsynlighet på 14 prosent. På Eik lå sannsynligheten på 28 prosent. At begge disse var tørre, gjør ikke at vi gir opp. Tvert i mot. Dessuten har også tørre brønner stor informasjonsverdi, som vi bruker til å bygge opp stadig større kunnskap til senere, han.

– Egentlig er det så enkelt at det dreier seg om tålmodighet og utholdenhet. Nå blir det viktigste for oss å fokusere på neste brønn vi skal være operatør på. Det er Crazy Horse, som ligger på britisk sektor. Denne skal bores en gang mellom november i år og februar 2013, er forventet å inneholde mellom 100 og 200 millioner fat, med en 21 prosents funnsannsynlighet, sier han.

For omkring et halvt års tid siden startet IKM-gründer Ståle Kyllingstad å kjøpe seg opp i Noreco, og før Eik-boringen var han største eier med omkring 10 prosent. Nå er han også styreformann i Noreco. Men både Bakken og Kyllingstad benekter at oppkjøpet hadde noe som helst med store forhåpninger å gjøre.

– å koble hans oppkjøp til Eik-prospektet blir bare helt feil, sier Bakken.

Dette understreker også Ståle Kyllingstad i en rask kommentar.

– Det har overhodet ingenting med hverandre å gjøre. Dette er en risikosport, der man bommer på noen, og treffer på andre, sier Ståle Kyllingstad.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR