Norge er Europas letteste land å drive bedrift i. Det er lite byråkrati, lovene er gode og skjemaveldet er mindre enn i andre land, viser rapport fra Verdensbanken.,NTB

Norge havner på en femteplass blant de 155 landene som er med i Verdensbankens undersøkelse om næringslivsklima for mellomstore bedrifter.
Rapporten som legges fram onsdag, viser at det bare er fire land i verden, New Zealand, Singapore, USA og Canada, som har et bedre næringsklima enn Norge. Alle de fem nordiske landene havner blant de fjorten beste landene i undersøkelsen.

Overraskelse
– Det var en stor overraskelse for oss at Norge og de andre skandinaviske landene gjør det så bra i undersøkelsen. Folks oppfatning er at dette er land med en sterk stat og sterke, detaljerte reguleringer, sier avdelingsleder for næringsutvikling og sjeføkonom Michael Klein i International Finance Corporation (IFC) til Aftenposten.

IFC er en kommersiell del av Verdensbanken, og Klein har ledet arbeidet med rapporten «Doing business in 2006».

Reformer og teknologi
Norge kommer svært bra ut både når det gjelder import og eksport i rapporten, og Klein mener at bruk av datateknologi i offentlig sektor har vært til stor hjelp for næringslivet.
Klein mener det gode næringsklimaet blant annet skyldes reformer som de nordiske landene har gjennomført de siste tiårene. Han ser ingen grunn til at næringslivet i Norge bør klage over byråkratiet.

– Det vil være klager overalt. Moderne land har mer kompliserte regler, men Norge har klart å lage dem relativt enkle og strømlinjeformede. Norge har gjort en bedre jobb enn andre land i å gjøre det levelig for næringslivet, sier Klein. (©NTB)

Forrige artikkelMarginal fremgang i Mexicogulfen
Neste artikkelTo flygiganter i USA konkurs

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR