Norge støtter ikke EU-kommisjonen og land som Sverige og Danmarks ønske om bindende mål for fornybar energi.

NTB

EU-kommisjonen ønsker en bindende målsetting om at innen 2020 skal 20 prosent av EUs totale energiforbruk stamme fra fornybare energikilder. EU-landenes energiministere sluttet på et møte i Brussel torsdag opp om målet, men ikke at det skal være bindende.

Ifølge EUs energikommissær Andris Piebalgs støtter over ti EU-land, deriblant Sverige og Danmark, et bindende mål. Men Storbritannia, Frankrike og Finland, sammen med andre land, satte i denne omgang foten ned. Temaet kommer opp igjen på et EU-toppmøte i Brussel 8.-9. mars.

Den norske regjeringen er heller ikke tilhenger av bindende mål for fornybar energi. Det gjorde olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) klart overfor sine nordiske og baltiske ministerkolleger på et møte i Brussel torsdag.

Enoksen sier det kan være «betydelig mer kostnadseffektivt» å satse på energieffektivisering framfor å bygge for eksempel anlegg for vindkraft.

– Det er derfor svært viktig å ha fleksibilitet til å satse på de områdene der man kan få gjort mest for færrest mulig penger, sier Enoksen.

EU-landenes energiministere godtok imidlertid et bindende mål om at biodrivstoff skal utgjøre 10 prosent av forbruket av bensin og diesel i 2020. Det forutsetter riktig nok at det er nok biodrivstoff tilgjengelig på markedet, samt enkelte lovendringer.

Forrige artikkelAl-Qaida truer USAs oljeforsyning
Neste artikkelVenezuela skjerper sikkerheten

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR