I forbindelse med investeringsbeslutningen for utbygging og drift av Statoils Johan Castberg, har NorSea Group besluttet å bygge nytt kaianlegg med Hammerfest Havn KFved Polarbase i Hammerfest til 60 millioner kroner.

– Beslutningen om utbygging og drift av Johan Castberg er en milepæl for vår videre langsiktige satsning i Hammerfest. Beslutningen i seg selv utløser allerede nå en investering på 60 millioner i ny effektiv ro-ro-kai på Polarbase. I tillegg skapes det nå et behov for etablering på Polarbase fra flere leverandørbedrifter, og flere konkrete investeringer innen bygg og anlegg forventes å komme, sier CEO i NorSea Group, John Stangeland.

Agenda Kaupang har estimert Johan Castberg vil kunne bidra med 30 – 45 nye arbeidsplasser tilknyttet aktiviteter ved forsyningsbasen.

– Dette er i samsvar med våre erfaringer etter at Eni Norge valgte Polarbase som forsyningsbase for Goliat. Oppstart vil gi en viktig forutsigbarhet for våre ansatte og samarbeidspartnere. Med Goliat og Johan Castberg i drift vil vi har to offshore installasjoner i Barentshavet, noe vi ser veldig positivt på, sier administrerende direktør i Polarbase, Ketil Holmgren.

Forrige artikkelShell skal på Tyttebær-jakt ved Knarr
Neste artikkelOTD: Norges viktigste møteplass for oljebransjen

1 kommentar

  1. Er denne kontrakten allerede tildelt polarbase, er ikke dette en kontrakt som skal ut på anbud? tordde de var flere tilbydere i hammerfest på basetjenester. Ble bare littt usikker

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR