Tar over operatørskapet av Smith Quay and Embankment i Peterhead.,

NorSea Group Limited tar over operatørskapet av Smith Quay and Embankment i Peterhead på en 10-årig avtale fra 1. september.

Avtalen underbygger ifølge en melding fra selskapet NorSea Groups mål om et langsiktig engasjement i Storbritannia. Fra før av har NorSea Group også en 15- årig leieavtale ved South Quay i Montrose og en langsiktig avtale med Scrabster Harbour Trust.

– Vi har utviklet en sterk portefølje ved Smith Quay-basen, men det ble tydelig at vi trengte et profesjonelt, fokusert og integrert selskap som NorSea Group til å videreføre suksessen og levere det servicenivået som forventes ved Peterhead, for dermed å utvikle denne virksomheten videre. NorSea Group er synonymt med sikkerhet og service, og jeg ønsker dem hjertelig velkommen og ser frem til at dette partnerskapet blomstrer, sier John Wallace, Administrerende direktør hos Peterhead Port Authority i meldingen.

Fusjon mellom Danbors og NorSea Groups kontorer i Storbritannia

Kunngjøringen av den nye avtalen med Peterhead Port Authority representerer det neste steget i NorSea Groups planer om økt aktivitet på britisk sokkel, og følger NorSea Groups oppkjøp av det danske base- og logistikkselskapet Danbor tidligere i år. Danbor var også etablert i Storbritannia ved kjøpstidspunktet, men den britiske avdelingen har nå fusjonert med NorSea Group (UK) Ltd. Fusjonen mellom de to selskapene ble fullført denne måneden, og de vil nå omsettes som NorSea Group (UK) Limited. Fusjonen sikrer NorSea Groups langsiktige planer om å betjene olje- og gassoperatører, serviceselskaper og boreentreprenører via kontorene og lageranleggene i både Aberdeen og Montrose.

– Da vi signerte avtalen med Scrabster havnestyre og åpnet kontoret i Aberdeen i fjor, gjorde vi det med tanke på å etablere en betydelig tilstedeværelse i Storbritannia. Selskapet har vokst betydelig i Storbritannia gjennom det siste året, og vi har nå en stor tilstedeværelse i fire viktige skotske havner Aberdeen, Montrose, Peterhead og Scrabster, med ytterligere tjenester i Lerwick og Invergordon». Sammen med sine andre baser; ni i Norge, én i Danmark og én i Nederland, kan NorSea Group nå tilby unik dekning av Nordsjøbassenget, sier administrerende direktør for Norsea Group i Storbritannia, Kim Christensen.

Vi har et langsiktig engasjement i energisektoren i Storbritannia og skal vokse videre. Vi har tradisjonelt vært kjent som en leverandør av tjenester til olje- og gassindustrien. Oppkjøpet av Danbor har gitt oss de ressursene og fasilitetene vi trengte for å kunne tilby et komplett spekter av tjenester til fornybar energi- og avviklingsmarkedene, både på land og offshore, sier NorSea Groups Direktør for internasjonale og prosjektoperasjoner, Knut Magne Johannessen.