Fusjonen mellom Aker Exploration og Det norske er gode nyheter for norsk leverandørindustri, mener Norsk Industri – og håper på åpen konkurranse når det fusjonerte selskapet går i gang med feltutvikling.

Bransjesjef i Norsk Industri, Rolf Hestenes, sier at Akers inntreden i Det norske styrker teknologi- og kapitalgrunnlaget i selskapet betydelig, noe som betyr at selskapet har større styrke til å sette i gang feltutviklingsprosjekter på norsk sokkel. Det er han fornøyd med.

– Det er positivt at det bygges opp nye konstellasjoner av norske selskaper som kan være med på å gi en effektiv konkurranse til StatoilHydro. Så får vi se i hvilken grad det fusjonerte selskapet klarer å ta skrittet fra å være et leteselskap til å bli et drifts- og produksjonsselskap, sier Hestenes til Petro.no.

Hestenes håper at fusjonen mellom de to selskapene fører til at funn som Frøy og Grevling nå faktisk blir utviklet, og at det blir en reell og åpen konkurranse for norsk leverandørindustri.

Hestenes ønsker ikke å kommentere på spørsmål om han i den forbindelse frykter koblingene det fusjonerte oljeselskapet vil ha til Aker-konsernet.

Denne artikkelen er hentet fra Petro.no . Petro.no og Oilinfo er begge eid av PETROmedia.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR