– Vi må tilpasse oss et varig, lavere kostnadsnivå og samtidig bedre vår konkurransekraft for å kunne bevare flest mulig arbeidsplasser, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Denne uken er det forhandlinger om landbaseavtalene. Næringen er i en svært krevende situasjon og Norsk olje og gass må hensyn til dette under årets forhandlinger, skriver Norsk olje og gass i en melding.

Les også: Lønnsoppgjøret starter i dag

Kravene ble overlevert onsdag. Disse viser at det er stor avstand mellom partene, ifølge Norsk olje og gass.

Det er mange ulike tema som vil være sentrale i de videre forhandlingene. Det er dels prinsipielle problemstillinger, og det er dels økonomi.

Utfordrende tider

Lav oljepris og et høyt kostnadsnivå har bidratt til nedgang i investeringer og aktivitet på norsk sokkel. Norsk olje og gass sine medlemsbedrifter opplever krevende tider, og står midt i en omstillingsprosess med omfattende nedbemanninger. Arbeidsledigheten, særlig på Vestlandet, har økt og forventes å øke ytterligere i tiden fremover.

Jan Hodneland, direktør arbeidsliv og forhandlingsleder i Norsk olje og gass. (Foto: Norsk olje og gass)
Jan Hodneland, direktør arbeidsliv og forhandlingsleder i Norsk olje og gass. (Foto: Norsk olje og gass)

– Krav som svekker fleksibiliteten og skaper nye begrensninger i tariffavtalen vil være stikk i strid med det som Norsk olje og gass mener må til for at bedriftene kan bli mer konkurransedyktige i dagens situasjon, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

– Den umiddelbare reaksjonen er at forhandlingene vil bli utfordrende, sier han.

Forrige artikkelWintershall tildeler basekontrakt til CCB Mongstad AS for Brage feltet
Neste artikkel23.konsesjonsrunde skaper arbeidsplasser og økonomisk vekst

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR