I en ny rapport anslås det at 100.000 årsverk vil forsvinne på grunn av nedgangstidene i norsk oljeindustri, skriver NTB.

Ifølge Teknisk Ukeblad konkluderer den nye rapporten med at nedgangstidene vil føre til tap av minst 100.000 årsverk mellom 2014 og 2020 i Norge. I verste fall kan 200.000 årsverk forsvinne.

Les også: NAV: Arbeidsledige må flytte på seg for å få jobb eller dagpenger

DNV GL: Når fettet er borte, tærer man på musklene

«I starten av nedgangstidene blir det en konsentrasjon som igjen fører til styrking av kompetansen. Det skyldes at jobbene med minst kompetanseinnhold ryker først. Men når fettet er borte, tærer man på musklene. Der er norsk oljeindustri nå», skriver DNV GL og Menon i rapporten, ifølge Teknisk Ukeblad.

Rapporten, som ennå ikke er offentliggjort, er utarbeidet av analyseselskapene Menon og DNV GL. Oppdragsgiver er OG21, en samarbeidsorganisasjon for oljeindustrien i Norge.

Myndighetenes inntekter fra oljeselskapene vil ifølge rapporten reduseres med NOK 100 milliarder.

Les også: Statoil-jobber kan bli flyttet til Øst-Europa

Optimistiske oljeanalytikere og OPEC-sjefer

Fra før av er det kjent at oljeanalytikerne er svakt optimistiske når de ser framover. De tror på økt eksport av norsk gass til EU, men det er skjær i sjøen, som konkurranse fra billig, flytende gass fra USA og Australia. Vedtak på klimatoppmøtet i Paris kan også komme til å påvirke oljesmurt økonomi.

Dessuten tror OPEC-sjefer på høyere oljepris og økt etterspørsel, som vil føre til et «mer balansert» marked i 2016.

Les også: Liker ikke Støres krise-reprise mot arbeidsledighet

Forrige artikkel– Ledere på Heidrun har mangelfull kunnskap om arbeidsmiljøfaktorer
Neste artikkelNOV kutter igjen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR