North Energy melder om et resultat etter skatt på NOK 94,1 millioner i første kvartal 2016, mot minus NOK 35,6 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt ble NOK 67,4 millioner, opp fra minus NOK 149,9 millioner i første kvartal 2015. Driftsresultatet endte på minus NOK 33,2 millioner, mot minus NOK 144,6 millioner i fjorårets første kvartal.

En gevinst på NOK 100,8 millioner i forbindelse med kjøpet av Explora Petroleum bidro til North Energys beste kvartalsresultat så langt, ifølge en melding fra selskapet.

Har kuttet kostnader

– Jeg er fornøyd med prestasjonene i første kvartal. Jeg er spesielt fornøyd med at våre kostnadsbesparende tiltak nå viser resultater, sier Knut Sæberg, administrerende direktør i North Energy.

– Vi har kuttet våre driftskostnader betydelig, og vi har begrenset investeringsforpliktelsene våre. Dette betyr at vi har mer finansiell fleksibilitet til å utforske ytterligere vekstmuligheter, sier Sæberg.

Utviklingen i oljemarkedet har påvirket utsiktene for leteaktiviteter, som er blitt mer utfordrende i lys av lavere oljepris. Som et svar på dette besluttet North Energy i februar å utvide selskapets virksomhet til å omfatte aktiviteter også innen utvikling og produksjon av olje- og gassressurser, og andre former for energi.

– Utvidelsen av vår virksomhet gjør oss i stand til å ta en mer proaktiv tilnærming til å generere aksjonærverdier i energisektoren, sier Sæberg.

Selskapet har blant annet fremforhandlet en avtale om at North Energy vil outsource visse strategiske, økonomiske og forretningsmessige tjenester. En ekstraordinær generalforsamlingen vil bli avholdt 18. mai.

Les også: North Energy reorganiseres

 

Forrige artikkelPilen peker nedover for oljeprisen
Neste artikkelBeordrer helikopterkontroll

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR