Styret i North Energy vedtok tirsdag et forslag til en ny bedrifts- og ledelsesstruktur som skal styrke selskapets forretningsmodell og kommersielle plattform.

Intensjon er å reorganisere virksomheten slik at selskapet får en forretningsmodell som baserer seg på aktivt eierskap for å utnytte investeringsmulighetene i olje- og gassrelaterte sektorer, ifølge en melding fra selskapet.

Formålet med omorganiseringen er å skape en mer fleksibel og robust selskapsstruktur, som inkluderer å organisere eksisterende og nye forretningsområder i egne datterselskaper.

I første omgang vil selskapet overføre alle sine lete- og produksjonsaktivitet til North E&P AS, tidligere kjent som Explora Petroleum.

Den nye strukturen er et resultat av selskapets strategiske gjennomgangen, som har vært pågått siden desember 2014.

– Som et lite leteselskap med fokus på norsk sokkel, står North Energy overfor store strategiske utfordringer og en mangel på attraktive investeringsmuligheter, heter det i meldingen.

Ifølge selskapet er målet med den nye konsernstrukturen både å demonstrere eksisterende verdier i selskapet, samt å generere avkastning gjennom nye investeringsmuligheter, basert på både eksisterende og nye forretningsområder.

Selskapet må få godkjenning fra generalforsamlingen, og har kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 18. mai.

Tidligere har selskapet blant annet lagt ned kontorene i Stavanger og Tromsø på grunn av de vedvarende vanskelige markedsforholdene.

Les også: Tap for North Energy i fjerde kvartal

Forrige artikkelOljeprisen med ny årsbeste
Neste artikkelOptimisme i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR