North Energy-sjef Erik Karlstrøm mener det GDF Suez-opererte Heilo-prospektet er diamanten i selskapets leteportefølje, og tror på et oljefunn på størrelse med Goliat.

HåPER På BLINK I BARENTS: North Energy-sjef
Erik Karlstrøm. (Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

Heilo-prospektet ligger i lisens 530, og skal undersøkes gjennom brønn 7124/4-1S av «Aker Barents». Etter planen skal brønnen bores rundt 1. august, og en av partnerne har rapportert om potensielle ressurser på 200 millioner fat oljeekvivalenter, og med en funnsannsynlighet på hele 65 prosent. North Energy tror på sin side at prospektet kan inneholde hele 308 millioner fat, men med en funnsannsynlighet på 49 prosent.

– Vi tror det er store muligheter for å gjøre et betydelig oljefunn her. Og det vil gå raskt å bygge det ut ettersom det ligger tett opp til Goliat hvor infrastrukturen snart vil være på plass. Hvis det skulle være større enn Goliat, må vi finne andre løsninger. Det kan jo ikke være «halen som logrer med hunden», sier Karlstrøm til Teknisk Ukeblad.

Selskapet har også store forventninger til den påbegynte Norvarg-brønnen 7225/3-1 som er operert av Total, og den kommende boringen på Dongs prospekt Zappfe i lisens 518.

– Vi har ventet utålmodig på dette. Vi er et leteselskap, og derfor er det veldig tilfredsstillende for oss å sette i gang med et sammenhengende boreprogram i 18 måneder. De tre første av de fem boringene er mulige «game changere» for oss. Og hvis to av dem lykkes, begynner det å bli virkelig stort for et selskap som oss, sier Karlstrøm.

Heilo-prospektet ligger i lisens 530, hvor GDF Suez er operatør med en andel på 40 prosent, mens Rocksource, Front Exploration og North Energy har andeler på 20 prosent hver.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR