Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år.

Kåringen er gjort i 2015-utgaven av Lonely Planets årlige utgivelse «Best in Travel», som lanseres tirsdag.

«Nord-Norge kommer til å ta deg med storm med sitt hjerteskjærende vakre landskap av isbreer og fjorder og fjell som bader i krystallklart lys. Velkommen til et av Europas siste store villmarksområder», skriver Lonely Planet i sin begrunnelse.

Det spares ikke på superlativene i beskrivelsen av vår landsdel:

«Nord-Norge vil gi deg bakoversveis, med sine hjerteskjærende vakre landskaper med isbreer, fjorder og fjell, alt badet i krystallklart lys»*, heter det i «Lonely Planet’s Best in Travel 2015», reiseguiden der Nord-Norge kaprer en femteplass blant verdens ti mest spennende regioner.

– Det er fantastisk! Sånne kåringer, spesielt i anerkjente media som Lonely Planet, har høy troverdighet og er brukt av mange. Dette når ut og folk benytter det når de planlegger reisen sin, sier reiselivssjef Lena Nøstdah i NordNorsk Reiseliv AS til ABC Nyheter.

Lonely Planet trekker særlig frem Nord-Norges spesielle lys, i form av midnattssol om sommeren og nordlys om vinteren, som viktige grunner til at det er vel verdt å reise til den nordlige delen av Norge.

Innovasjon Norge er naturlig nok svært fornøyd.

– Igjen markerer Norge seg helt i verdenstoppen i internasjonale kåringer. Dette er et bevis på at markedsføringsjobben vi gjør, utmerker seg, skryter Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Anbefalte lenker: www.visitlofoten.as, www.visitnorway, http://www.visitnorway.com/no/

Forrige artikkelBrage på fem minutter
Neste artikkelLofotfiske & Havørn opplevelser Lofoten

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR