Norwater har inngått en kontrakt for Peregrino-feltet i Brasil, hvor Statoil er operatør.,I slutten av januar vant Norwater sin største enkeltkontrakt på NorBarrier sperreprodukt noensinne. Kontraktsverdien er konfidensiell.

Produktene, som brukes til avgrensning av områder av sikkerhetshensyn, har hovedsakelig blitt benyttet på norsk kontinentalsokkel tidligere. Denne gangen skal imidlertid utstyret installeres på Peregrino-feltet i Brasil, som opereres av Statoil.

– Denne ordren gjorde at starten på året gikk fra «bra» til «meget bra», og det er spesielt hyggelig at vi får utvidet markedet for dette produktet, sier administrerende direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding.

– Vi har også hatt grei aktivitet innen Norwater-produktene, der vi har sikret fem nye anlegg for produksjon i starten av året. Disse skal alle til Singapore og storverftet Keppel FELS. Vi opplever generelt en økende interesse for våre produkter, og regner på mye i øyeblikket. Vi er på oppløpet på en del spennende prosjekter og ser lyst på aktiviteten første halvår. Men det er som alltid tøff konkurranse om oppdragene, avslutter Gjerding.

Norwater AS har hovedkontor i Høylandsbygd i Kvinnherad kommune, og har egne design av maskiner som kan omdanne sjøvann til ferskvann ved reverse osmose (NorWater). I tillegg har bedriften egenutviklede sikkerhetsprodukter for avgrensning av områder (NorBarrier). Bedriften har produksjon i Norge, datterselskap i Shanghai i Kina og totalt 20 ansatte.

Forrige artikkelSkal frakte Statoil-rigger til Norge
Neste artikkelCargotec med subseakran-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR